Meer over Sandra

“Met verlangen als routekaart en je ziel als kompas weten je voeten waar te gaan.”
Paulo Coelho

Even voorstellen

Ik ben Sandra Stegeman, geboren in 1972. Ik woon in IJsselstein samen met mijn man twee kinderen en onze hond. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als econoom aan de universiteit van Tilburg en heb lange tijd bij een bank gewerkt. Eerst in financieel management functies en later in adviesfuncties binnen de facilitaire dienstverlening.

Enkele jaren geleden merkte ik dat het tijd was iets anders te gaan doen. Ik ben toen gestart met de opleiding Coach Practitioner aan het Europees Instituut vanuit de gedachte: ’Ik denk dat ik dit wel leuk vind.’ Na dat jaar was ik zo enthousiast dat ik het tweede jaar van Master Coach er achter aan heb gedaan en ik mijn eigen praktijk ben gestart. Vanuit mijn gevoel voor wat werkt bij coachees, ben ik daarna een jaartraining Lichaamsgericht Coachen en een opleiding ACT Coachen gaan volgen. Daarmee kan ik nu coachvragen vanuit verschillende methodieken benaderen.

 

Het mooie aan coaching vind ik de ontwikkeling die iemand doormaakt. Dingen die onzichtbaar leken, worden zichtbaar. Te zien en merken welke inzichten er naar voren komen, wat dat met iemand doet en hoe dat leidt tot verandering. Ik heb dat zelf mogen ervaren en help anderen daar nu heel graag mee.

“Het is mijn missie om de blik van coachees te verruimen en hen daarmee dichter bij zichzelf en een rijker leven te brengen. Anders gezegd: Hen te helpen om meer in hun kracht te staan en te doen wat zij belangrijk vinden.

Ik doe dit door coachees te begeleiden bij bewustwording, het ervaren van wat is in het hier-en-nu in combinatie met structuur aanbrengen, experimenteren en doen! En tenslotte door mijn kennis en ervaringen te delen en wellicht te inspireren tot veranderingen die bij hen passen.”

Door mijn carrièreswitch geef ik nu meer invulling aan waarden die belangrijk voor mij zijn, zoals ontwikkeling, delen, rust en balans. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen (met onze hond), lezen en sieraden maken en ik ben in mijn element als ik in de natuur ben, waar ik bijzondere aandacht heb voor bloemen.

Tenslotte

De naam InspiraZie is een combinatie van Inspiratie en Zien. Ik heb iets met het woord ‘inspiratie’. Het staat voor: ademen, lucht, inblazen, een idee dat plots in je hoofd opkomt, een ingeving. Het herinnert mij er aan om stil te staan bij wat aandacht vraagt. Het brengt mij terug bij de basis van het leven: ademen. In combinatie met ‘zien’ wat voor mij staat voor inzichten, duidelijkheid en helderheid, vond ik een mooie naam voor mijn praktijk: InspiraZie.